Az ebbe a csoportba tartozó modulok biztosítják a BürOffice rendszer alapműködését, a további modulok ezeket egészítik ki funcionálisan. Az alaprendszer moduljai a következők:

BürOffice Core

Ez tartalmazza a futtató platformot, a klienseket, illetve az alap funkciókat amilyen pl. jogosultság kezelés is. Ehhez az alaphoz lehet hozzáadni minden további funkcionalitást kiegészítésként. Az itt található funkciók lehetőséget adnak arra, hogy a szervezet iratkezelés és ügyintézés szempontjából fontos paramétereit kezelje. A jogosultság szerepkör alapú, a szervezetek hierarchikusak is lehetnek, illetve lehetőségünk van a szervezeteken átívelő dinamikus kompetencia csoportok (munkasorok) létrehozására. Ez felhasználható számos célra, de a rendszer szempontjából ez azért érdekes, mert a szervezeti egység, illetve személy szinten is meglévő naptári adatok alapján pontosan számítható a rendelkezésre álló erőforrás (munkaidő). Ez nagy szerepet játszik a rendszer irányítással és visszajelzéssel kapcsolatos funkcióiban.

Ügyintézés modul

A digitális feldolgozás egyik mérföldköve a dokumentumok ténylegesen elektronikusan történő feldolgozása, ezt követően vagy ezzel párhuzamosan válhat elsődleges számú feladattá az ügyintézés támogatása. A leginkább problémát jelentő okok között a gyors ügyintézés, a belső és külső ügyfél elégedettség, a folyamatok átláthatósága, a kommunikáció, a törvényi megfelelés, illetve az azonnali riportok szerepelnek.

Ezek optimalizált kezelésében nyújt segítséget a BürOffice Ügyintézés modulja, mely az erőforrások legmagasabb kihasználása mellett támogatja a vezetők mindennapi munkáját.

Chat

A modul segítségével megoldható, hogy egy ügyhöz kapcsolható, vagy a BürOffice-ban megtalálható legyen egy adott beszélgetés. A beszélgetést, amit mindenki láthatja, akinek van jogosultsága az adott ügyet megtekinteni.

DMS

A modul képes akár 100 millió dokumentum tárolására, a dokumentum verziók lekövetésére úgy, hogy a felhasználó nem érzékel rendszerlassulást a dokumentumok megtekintése közben. A modul fő feladata, hogy üzleti munkafolyamatokhoz dokumentum mappákat és dokumentumokat képes kapcsolni, illetve gondoskodik azok rendszeren belüli vagy külső DMS-ben történő tárolásáról.

Statisztika

A modul segítségével mi magunk állíthatunk elő olyan riportokat, statisztikákat, amik a rendszerben végzett ügyintézői tevékenységek időráfordítását mérik. A modul a rendszer által automatikusan létrehozott ún. üzleti eseményekre épül. A rendszer ugyanis számos esetben, pl. küldemény beérkezésekor, iktatásakor, kiküldésekor, vagy ügydosszié megnyitásakor, lezárásakor, de akár üzleti folyamatok adott lépésének elkezdésekor és befejezésekor automatikusan eseményeket hoz létre.