Az elmúlt 25 év során nagy gyakorlatra tettünk szert többrétegű adat-intenzív rendszerek tervezésében és fejlesztésében. Szoftverfejlesztéseink hatékonyságát és a folyamatok kontrollálását az agilis fejlesztés teszi lehetővé. 

A módszertan keretein belül fejlesztett szoftverek rendkívül hosszú élettartamúak, rugalmasan beépíthetőek, könnyen utánkövethetőek, valamint jelentős költségeket takarítanak meg a fejlesztés során.

Miért választottuk ezt a módszertant a szoftverfejlesztéshez?
Hosszú ideje ezzel a módszertannal dolgozunk, mert fő előnyei a következők:

nagyon jól igazodik a szoftverfejlesztés valódi jellemzőihez,

segítségével hosszú élettartamú rendszerek fejleszthetőek, és biztosíthatóvá válik a folyamatos utánkövetés, karbantartás is,

jelentős költségeket takarít meg ügyfeleinknek a fejlesztés során,

figyelembe veszi az alkalmazások kifejlesztése során előálló helyzeteket,

az egyes fejlesztésekhez testre lehet szabni a módszertani lépéseket és az elkészülő termékeket is meg lehet határozni a segítségével,

minél több problémára igyekszik választ adni, ugyanakkor önmaga gondoskodik az adott feladathoz történő testre szabás szabályairól,

rendkívül ügyfélközpontú.

Hogyan zajlik nálunk a szoftverfejlesztés?
Szinte a teljes szoftverfejlesztési ciklust az ügyfeleink igényei határozzák meg. Alapvetően 4 lépésen megyünk végig minden fejlesztés során:

1. lépés - Előkészítés
Az előkészítés során felmérjük az ügyféligényeket, és javaslatot teszünk a kért szoftver működésére. Szoftverfejlesztési módszertanunk az UML (Unified Modelling Language) vizuális modellező nyelvre épít, amely szabványos és napjaink szinte kizárólagosan használt vizuális modellező nyelve. A szabványosítást az OMG (Object Management Group) végzi.

2. lépés - Kidolgozás
A meghatározott igények alapján részletesen kidolgozzuk a szoftver minden elemét, így pontosan láthatóvá válik a működési folyamat, és elkerülhetjük a rejtett költségeket is. Ebben a fázisban kiemelt fontosságú a rendszer funkcionalitásának pontos ábrázolása, a használati esetek által vezérelt fejlesztés. Ez lehetővé teszi, hogy ügyfeleinkkel közös nyelvet beszélve a rendszer szolgáltatásait (úgynevezett használati eseteit) helyezzük előtérbe, később ezeken keresztül végezzük a fejlesztést, így az könnyen ellenőrizhetővé is válik. Az így fejlesztett rendszer könnyedén illeszkedik cége integrációs környezetébe, szolgáltatás alapú architektúrájába (SOA - Service Oriented Architecture).

3. lépés - Megvalósítás
A pontos tervezet elfogadását követően belevágunk a szoftver megvalósításába, és lefejlesztjük annak minden elemét. RUP alapelv az architektúra-központúság, amelyre nagy figyelmet fordítunk. A rendszer működését leginkább befolyásoló alapvető szoftver részek jelentik az architektúrát, és ezek működésének helyessége, illetve az általuk nyújtott teljesítmény a rendszer használhatóságának a záloga. Éppen ezért ezen részek kiválasztásán és megvalósításán komoly tapasztalattal rendelkező szakembereink dolgoznak.

4. lépés - Átadás
A kész szoftvert átadjuk tesztelésre, hogy éles használat közben már tökéletesen működhessen.

Bármit is teszünk a szoftverfejlesztés mindenképpen egy iteratív tevékenység, csupán az a kérdés, hogy erre a tulajdonságára felkészülünk-e kellőképpen, vagy pedig igyekszünk eltekinteni tőle. Az általunk használt módszertan igen erős ellenőrzött változáskezelést ír elő, és biztosítja a fejlesztés kézben tartását annak teljes életciklusa alatt.