Digital Expert 

Technológia

A Quattrosoft fejlesztési technológiája egy olyan egységes rendszert alkot, amely garantálja, hogy az IT szervezet az üzleti igényekre fókuszálva, a határidőket betartva, a legújabb elvárásoknak megfelelő informatikai rendszereket jó minőségben legyen képes létrehozni és azokat hosszú távon támogatni.

A fejlesztési módszert IT szervezetek 3 hónapon belül képesek átvenni és funkciópont elven számítva akár megduplázni a teljesítményüket.

Ennek forrása a módszertan munkaszervezésre gyakorolt hatása és a munkafolyamatok nagyfokú automatizálása, valamint a Java fejlesztési osztálykönyvtár, amely magas szintű szolgáltatásokat ad a projektek számára, így gyorsítva a kivitelezést. A Java osztálykönyvtár forráskód szinten rendelkezésre áll, így annak fejlesztése a későbbiek során önállóan is tovább vihető és jellemzően nyílt forráskódú komponensekre épít. Használata emiatt további költségeket nem rejt.

Milyen problémákra nyújt megoldást?

„Projekt határidők betartása.”

  • A projekt feladatait 1-16 órás részfeladatokra bontjuk. A nehezen becsülhető kutatás-fejlesztést elkülönülten kezeljük, a szokásos típus feladatok pedig jól becsülhetők, hiszen ezek magas szintű támogatást kapnak.

„Projekt költségek nehezen becsülhetők.”

  • A tipizált feladatok lehetővé teszik a nagyszámú feladat pontosabb becslését. Az előrehaladás jól követhető.

„Jelentős költséggel járnak a „technológiai” feladatok.”

  • Mivel a kialakított rendszerben az egyes termékek - beleértve a dokumentációk előállítását - megoldott, így a csapatra ilyen feladatok nem hárulnak.

„Nehéz vagy lehetetlen erőforrást időlegesen bevonni.”

  • A módszertan és a fejlesztési technológia olyan szerepköröket támogat, amelyekhez szinte csak általános Java vagy web fejlesztői ismeretek szükségesek. Ezekre a szerepekre mélyebb tapasztalatok nélkül is alkalmazhatunk junior kollégákat. Ők termelő munkát tudnak végezni a legtöbb élő munkát igénylő területen. Ilyen például a felhasználói felületek formázása.

„Az üzleti területtel folytatott kommunikáció kockázatos.”

  • A technológia lehetővé teszi, hogy junior munkatársak a majdani rendszer teljes értékű felületét elkészítsék és azt mock adatokkal bemutathatóan lehet az üzletnek bemutatni. A rendszer működése, így egy „élő” demó rendszeren validálható, lecsökkentve ezzel a későbbi kockázatokat. Az így elkészült felhasználói felület héj azonban a mock adatok kivételével 100%-ban felhasználható, így ez nem kidobott munka. Ez az úgynevezett GUI first megközelítés.

„Az üzemeltetésre átadás nehézkes.”

  • A technológia olyan beépített és modulárisan bővített üzemeltetési felületet biztosít, amely lehetővé teszi annak távoli felhő vagy adatközpont alapú működtetését. Jó példa erre az Allianz vagy az E.ON számára szállított rendszereink külföldi, privát felhőben történő üzemeltetése.

„Junior fejlesztőknek nehéz feladatot adni.”

  • A fejlesztési technológia jól meghatározott keretei lehetővé teszik, hogy a projekten mindenki a tudásának megfelelő részen dolgozzon, így a junior fejlesztők is hamar érdemi, a release-ben megjelenő feladatokat végezhetnek annak szokásos kockázatai nélkül.

„Kódminőség az idő előrehaladtával romlik (mikor írjuk újra az egészet?).”

  • Az informatikai fejlesztések során az egyetlen állandó dolog a változás, ezért a Quattrosoft fejlesztési technológia erősen támogatja a refaktorálást minden szinten (modell, dokumentáció, adatbázis, Java kód). Így kerülő megoldások helyett valódi megoldások születhetnek, ami a megszokott kódminőség romlást megfordítva kódminőség javulást eredményez.