Infogolf 2023

Quattrosoft 2023.08.30

A konferencia az infokommunikációs technológia és üzleti innováció széles területét fedte le, különös figyelmet szentelve az államigazgatás modernizációjának és a digitális transzformációnak. Az eseményt Fritsch Róbert, a VISZ elnöke nyitotta meg, utána pedig Fenyvesi Nóra bemutatta, hogyan használhatók a robotikus folyamatautomatizálás és a mesterséges intelligencia az államigazgatásban. A HPE képviseletében Frisch Tamás a nagyteljesítményű számítógépek aktuális és jövőbeli szerepéről beszélt.

A kávészünet után dr. Hasznics Milán a no-code platformok demokratizáló hatását vizsgálta, míg Veréb Elemér a digitális transzformáció monitorozásának eszközeiről, az ún. "observability"-ről beszélt. Lovas Balázs a VMWare-tól a konténerizáció előnyeit és gyakorlati alkalmazásait mutatta be. Kórász Tamás, a KPMG partnere, a CIO szemszögéből beszélt az adatvagyon gazdálkodásról.

Az ebéd utáni program pódiumbeszélgetéssel folytatódott, ahol többek között Kubányi Péter és Fenyvesi Nóra diskuráltak a digitális világ kihívásairól és lehetőségeiről. Vadon Péter a SAP és üzleti folyamatok monitorozásának szerepéről és jelentőségéről adott elő. Varga Péter, a MOL Campus ügyvezető igazgatója egy konkrét nagyberuházást mutatott be.

A délután folyamán Leveli András az év során történt fejlesztésekről és változásokról tartott előadást. Dudás Dezső, a PMI Budapest Chapter elnöke a diszruptív technológiák projektmenedzsmentre gyakorolt hatásait tárgyalta. Yoav Hornik és Sipos Péter a felhasználói élmény és az információs biztonság egyensúlyáról beszéltek, míg Varga Gyula és Ligeti Endre a generatív mesterséges intelligencia üzleti alkalmazásaira fókuszáltak. Az utolsó előadásban dr. Pap Sándor a digitális állam és állampolgár közötti kapcsolatról adott elő.

Az eseményt Mester Sándor moderálta.