Digital Expert 

"Az üzlet háború"

 

A piac mérsékelt ütemben, de bővül, így bizakodó az idei évet illetően a szakma. A digitalizációban a közönség kétharmada inkább lehetőséget, mint kihívást lát hosszú távon is. 

Az etikus koncepciónak köszönhetően az életbiztosítások sokkal átláthatóbbak és olcsóbbak lettek. A következő öt évben a többség szerint a biztosításközvetítők 25-50%-a eltűnhet a piacról, leginkább a szigorodó szabályozás hatására.

 


Kiemelt témák:

  • Makroelemzők és biztosítóvezérek helyzetértékelése
  • Átláthatóság, összehasonlíthatóság és árverseny a biztosítási piacon
  • Az etikus életbiztosítási koncepció első tapasztalatai és következményei
  • Növekedési lehetőségek és kockázatok a vagyonbiztosítások területén
  • Felkészülés az új közvetítői szabályozásra
  • A hozamkörnyezet változásának hatásai a biztosítási szektorra

forrás: portfolio.hu

Háborúznak a magyar biztosítók: hol lesznek ők 10 év múlva?

A bankok mellett a biztosítók működésére is jelentős hatással van a fintech cégek megjelenése. Egyesek szerint az új technológiák megjelenése egyenesen pénzt húz ki a biztosítók zsebéből, de olyan is van, aki szerint ez inkább a bevételük növekedését segíti elő.
Háború van, a háború pedig úgy kezdődik, hogy információt szerzünk. A fintech cégek pedig a biztosítók előtt járnak sok szempontból.

 

Mabisz: A piac egyik motorja a nyugdíjbiztosítás
Pandurics Anett (elnök, MABISZ) foto: Quattrosoft

forrás: vg.hu

Bár az etikus szabályozás miatt felére csökkent az életbiztosítási konstrukciók száma, sikeres évet zártak a biztosítók. A szektor arányaiban jobban teljesített, mint a bankok.

forrás: uzletresz.hu

Adókedvezmény jár a nyugdíjbiztosításhoz, sokan mégsem veszik igénybe

forrás: profit7.hu

Egyre népszerűbb a nyugdíjbiztosítás, de nem mindenki veszi igénybe a hozzá kötődő adókedvezményt. A 2015-ös adatok alapján a nyugdíjbiztosítással rendelkező ügyfelek mintegy harmada nem vette igénybe a neki járó 20 százalékos adókedvezményt.

forrás: kamaraonline.hu

 


Balról: Pandurics Anett (Posta Biztosító), Kurtisz Krisztián (Uniqa), Bán Zoltán (moderátor, Portfolio)    foto: Stiller Ákos

 

foto: Quattrosoft