Digital Expert 

Új Széchenyi Terv

SAJTÓKÖZLEMÉNY

"Szoftverfejlesztési projektek minőségbiztosítása modell alapú módszertannal" - a Quattrosoft Kft. és a BME Viking ZRt. konzorciuma által

A „Szoftverfejlesztési projektek minőségbiztosítása modell alapú módszertannal” című pályázat keretében a Quattrosoft Kft. és BME-Viking Zrt konzorciuma a Debrecenben ill. Balatonfüreden található telephelyén 359,68 millió forint támogatással 449,7 millió forint összértékű sikeres K+F projektet hajtott végre 2012 októberétől 2014 szeptemberével bezárólag.

A K+F projekt eredményeként létrejött modell alapú szoftverfejlesztési módszer és prototípus keretrendszer támogatják azon fejlesztési tevékenységet, amely a rendszerkövetelmények teljes körű megfogalmazását és azoknak a felhasználó (megrendelő) által történő ellenőrzését egy, a felhasználói folyamatok formális leírására létrehozott szakterület-specifikus nyelvcsalád és modellfeldolgozók alkalmazásával valósítja meg.

A projekt keretében kidolgozott tanulmányok és esettanulmányok átfogó képet adnak a szöveges és vizuális szakterületi nyelvek felhasználásáról, alkalmazásáról. A felhasznált technológiák és a fejlesztési menet leírása pedig egyéb esetekben is hasznos útmutatásokat, irányelveket ad szöveges szakterületi nyelvek kifejlesztéséhez, ezért hasznos ismereteket hordoz a szakterületi nyelveket alkalmazni kívánó szoftverfejlesztőknek és mérnököknek.

A projektről bővebb információt a www.quattrosoft.hu és www.bmeviking.hu oldalon olvashatnak.


További információ kérhető:
Tresch András / Quattrosoft Kft.
+36-1-382-7800

Dr. Felső Gábor / BME Viking Zrt.
+36-1-463-2433